Миналият сезон се превърна в сериозно разочарование за Гарбине Мугуруса,

...
 Миналият сезон се превърна в сериозно разочарование за Гарбине Мугуруса,
Коментари Харесай

Свободното падане продължава: Бивша №1 и шампионка от Шлема е аут на старта в Мелбърн!

 

Миналият сезон се трансформира в съществено отчаяние за Гарбине Мугуруса, която откри 2022-ра като №3 в света, а я приключи отвън топ 50. Свободното рухване на двукратната шампионка от Шлема обаче продължава с цялостна мощ и през тази година, когато тя към момента не е записала нито една победа в три изиграни срещи. Последната ѝ загуба пристигна през днешния ден на старта на Аустрелиън Оупън, където тя даже сервираше за крайната победа против Елизе Мертенс, само че след това позволи внезапен спад в равнището си, довел до проваляне с 6:3 6:7(3) 1:6. Така белгийската представителка продължава към втория стадий на шампионата, където нейна съперничка ще бъде победителката от мача сред Лорън Дейвис и Данка Ковинич.

Срещата започва с ранен пробив за испанката, която бе доста по-прецизната от двете в разиграванията от главната линия. Въпреки че разреши мигновен рибрейк, някогашната номер едно продължи да се възползва от неуверените и непостоянни изяви на съперничката си, която редуваше печеливш удар с непредизвикана неправилност. Благодарение точно на това Мугуруса осъществя късен брейк в осмия гейм, с чиято помощ съумя да прибави откриващия сет към своята сметка.

Във втората част никоя от двете състезателки не успяваше да се откъсне в резултата, откакто на три пъти станахме очевидци на пробив и негово мигновено връщане. Мугуруса даже разполагаше с опция да сервира за продобиване на мача при 6:5, само че тогава напрежението си сподели думата и испанката позволи да изгуби подаването си, заради което се стигна до тайбрек. Там подемът в дейностите на Мертенс продължи и тя бързо доближи до задатък от 5:2 точки, след което бе единствено въпрос на време да вкара срещата в трети съдбоносен сет.

Финалната част се разви кошмарно за испанката, чиято игра претърпя същинска злополука и броят на непредизвиканите неточности от нейната ракета не спираше да пораства. Това докара до три пробива и общо шест следващи гейма в актива на белгийската състезателка, която просто дочакваше неизбежен пропуск от отсрещната страна и скоропостижно се поздрави с крайната победа.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР